ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer’i ziyaret

04 Ekim 2017 tarihinde ÖSYM Başkanlığına atanan Tokat İmam Hatip Lisesi mezunu hemşehrimiz ve büyük gururumuz Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’i Ankara’da makamında ziyaret ettik. Derneğimiz için çok değerli olan bu ziyarette TİHDER Yönetim Kurulundan Cemal Demir, Fevzi Gür, Mehmet Maraş ile birlikte Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Genel Sekreteri Alim Türkyılmaz ve Tokat Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Köprülü hazır bulundular.

Hoş geldiniz faslını müteakip, Yönetim Kurulu adına girizgah yapan TİHDER Başkanı Cemal Demir “Sayın Başkanım, böyle önemli göreve atanarak hem büyük sorumluluklar üstlendiniz ve hem de göğsümüzü kabarttınız, Yüce Allah sizleri mahcup etmesin, muvaffakiyetler ve üstün başarılar diliyoruz” şeklinde dua ve temennilerini ifade ederek, derneğin faaliyetleri ve hedefleri hakkında Sayın Özer’e kısa bilgiler aktardı. Planlanandan uzun süren görüşme karşılıklı görüş alışverişi ve sohbet ortamında devam etti. Tokat’ta birlikte geçen 80’li yıllar yani talebelik yıllarına gidildi ve o günler yeniden yâd edildi.

Ziyaret sırasında gündeme getirilen Tokat Anadolu İmam Hatip Lisesi binalarının yıkılarak yeniden yaptırılması işiyle bizzat ilgileneceğini, “Alimler Konağı, Fazıllar Yurdu, Şairler Yatağı” Tokatımızın estetik ve mimari yapıya sahip bir eğitim yuvasına kavuşması için gayret göstereceğini ifade eden Sayın Özer’in, İmam Hatip camiasına ne kadar yakın ve alakadar olduğunu göstermesi bizlerde cidden memnuniyet doğurmuştur. Türkiye’nin eğitimine ve geleceğine yön veren en önemli kurumlardan birinin başına atanan Sayın Özer de, “Ziyaretin kendisini duygulandırdığını ve bu anlamlı ziyaret vesilesiyle TİHDER’in tüm üye ve mensuplarına en kalbî selamlarımı ve teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuşarak duygularını heyetle paylaştı. Sohbet ortamında devam eden ziyaretimizin akabinde Derneğimiz tarafından hazırlanan hediyeler TİHDER Başkanı Demir tarafından Sayın Özer’e takdim edildi ve bugüne kadar derneğimize vermiş olduğu desteklerinden dolayı teşekkür edildi.

Yeni atandığı ÖSYM Başkanlığı’nda Sayın Özer’e Yüce Allah’tan muvaffakiyetler diler, üstün başarr temennilerimizi sunarız.

Prof. Dr. Mahmut Özer kimdir?

1970 Tokat doğumlu olan Mahmut Özer, ilk ve orta öğrenimini Tokat’ta tamamladı. Özer, İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden (1992) mezun oldu. Yüksek Lisans ve Doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı’nda sırasıyla 1996 ve 2001 yıllarında tamamladı. 1992-1994 yılları arasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanında Elektronik Mühendisi olarak görev yaptı. Daha sonra 1994-2002 yılları arasında GOP Üniversitesi Tokat Meslek Yüksek Okulu Elektrik Programında Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı. Temmuz 2002’de Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nde göreve başladı. Aynı üniversitede Temmuz 2010’da Profesör olan Özer, 28 Kasım 2010 tarihinde Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü’ne getirildi.

Ulusal ve uluslararası alanda attığı adımlar ile dikkat çeken Prof. Dr. Mahmut Özer, her kesim tarafından takdir edilmektedir. Rektörlüğü süresinde Üniversitesinin adını zirveye taşıyan Özer, hem akademik hem de yerel projeler üretmiş, gerek üniversite çevreleri ve gerekse Zonguldak kamuoyu tarafından takdire şayan bir yönetici olarak anılmıştır. Rektörlük döneminde üniversite çok hızlı bir şekilde fiziki büyüme sağlamış, fakülte ve yüksekokul sayısı artırılmış ve Diş Hekimliği, İletişim, İlahiyat ve Denizcilik Fakültesi gibi pek çok önemli fakülte ve yüksekokul üniversite bünyesine dâhil edilmiştir. Üniversite Hastanesi, bölgeye hitap eden dev bir sağlık kampüsüne dönüştürülmüş ve Nükleer Tıp dâhil en ileri tıbbi teknoloji ile donatılan hastaneler arasındaki yerini almıştır. Rektörlüğü döneminde hızlı bir büyüme temposu yakalamış ve büyük saygınlık kazanmıştır. Uluslararası ölçme kuruluşlarının raporuna göre (Temmuz 2014 itibari ile) Türkiye üniversiteleri arasında 26. sıraya yükselmiş, yaklaşık 22 bin üniversitenin bulunduğu dünya sıralamasında ise 1495. sırada yerini almıştır.

Özer, 24 yüksek lisans tezine ve 7 doktora tezine danışmanlık yaptı. SCI indeksli dergilerde 48 makalesi, ulusal hakemli dergilerde 18 makalesi, 3 uluslararası kitap bölümü, 3 ders notu, ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda sunulmuş ve basılmış 110 bildirisi bulunuyor. Özer’in yayınlamış olduğu makalelere Eylül 2017 itibariyle 772 atıf (Web of Science) yapıldı. Alanı ile ilgili çok sayıda yayını olan Özer’in ayrıca yükseköğretimle ilgili yayınları ve “Yükseköğretimde Kalite Güvencesi” ve “Türkiye’nin İnsan Kaynağının Belirlenmesi” başlıklı ortak yazarlı kitapları bulunuyor.

Ayrıca, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) başkan vekili olan Özer, 1 Ağustos 2015-1 Ağustos 2016 arasında Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) Başkanlığında bulundu. TÜBİTAK tarafından çıkarılan ve Science Citation Index (SCI) kapsamında taranan Turkish Journal of Electrical Engineering & Computer Sciences dergisinin baş editörü olarak görev yapan Özer’in, İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği (AQAAIW) Başkanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Genel Kurul üyeliği görevleri de bulunuyor. Evli ve 3 çocuk babasıdır.