Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan ziyareti

14 Ağustos 2018 tarihinde Cumhurbaşkanımız tarafından Sakarya Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Tokat İmam Hatip Lisesi mezunu hemşerimiz ve büyük gururumuz Milli Savunma Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Savaşan’ı makamında ziyaret ettik. Derneğimiz için çok değerli olan bu ziyarette TİHDER Yönetim Kurulundan Cemal Demir, Mehmet Maraş, Sami Yıldız, Nazmi Yıldırım, Cevat Güneş, Yüksel Uyan ile birlikte Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Genel Sekreteri Alim Türkyılmaz hazır bulundular.

Hoş geldiniz faslını müteakip, Yönetim Kurulu adına girizgah yapan TİHDER Başkanı Cemal Demir “Sayın Rektörüm, böyle önemli göreve atanarak hem büyük sorumluluklar üstlendiniz ve hem de göğsümüzü kabarttınız, Yüce Allah sizleri mahcup etmesin, muvaffakiyetler ve üstün başarılar diliyoruz” şeklinde dua ve temennilerini ifade ederek, derneğin faaliyetleri ve hedefleri hakkında Sayın Savaş’a kısa bilgiler aktardı. Planlanandan uzun süren görüşme karşılıklı görüş alışverişi ve sohbet ortamında devam etti. Tokat’ta birlikte geçen 80’li yıllar yani talebelik yıllarına gidildi ve o günler yeniden yâd edildi.

Türkiye’nin eğitimine ve geleceğine yön veren en önemli kurumlardan birinin başına atanan Sayın Savaş “Ziyaretin kendisini duygulandırdığını ve bu anlamlı ziyaret vesilesiyle TİHDER’in tüm üye ve mensuplarına en kalbî selamlarımı ve teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuşarak duygularını heyetle paylaştı. Sohbet ortamında devam eden ziyaretimizin akabinde Derneğimiz tarafından hazırlanan hediyeler TİHDER Başkanı Demir tarafından Sayın Savaş’a takdim edildi ve bugüne kadar derneğimize vermiş olduğu desteklerinden dolayı teşekkür edildi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Sayın Savaş’a Yüce Allah’tan muvaffakiyetler diler, üstün başarılar temennilerimizi sunarız.

Prof. Dr. FATİH SAVAŞAN

REKTÖR

1971 Tokat doğumlu olan Savaşan, ortaöğrenimini Tokat İmam Hatip Lisesi’nde (1989), lisans öğrenimini ise İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü’nde (1993) tamamlamıştır. Bir süre Sayıştay’da Denetçi Yardımcısı olarak çalıştıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı bursiyeri olarak Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmiş; ekonomi alanındaki yüksek lisans ve doktorasını sırasıyla Colorado Üniversitesi (1997) ve Kansas Üniversitesi’nde (2002) tamamlamıştır.

2009 yılına kadar öğretim üyesi olarak Uşak Üniversitesi’nde çalışan Savaşan, bölüm başkanlığı ve dekan yardımcılığı gibi idari görevleri de yürütmüştür. Sakarya Üniversitesi’nde 2017 yılına kadar bölüm başkanlığı, Kaynarca Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu müdürlüğü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü gibi görevleri yürüten Savaşan 2013 yılında Stanford Üniversitesi’nde misafir araştırmacı olarak bulunmuştur. Prof. Dr. Savaşan, son olarak Milli Savunma Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Kayıtdışı ekonomi, vergi afları ve uluslararası göç başta olmak üzere Maliye alanında çok sayıda makale ve kitap yayınlayan Savaşan 2012’den itibaren İslam Ekonomisi ve Finansı alanında kongre ve çalıştay düzenlenmesine öncülük etmiş ve akademik danışmanlık ve yayınlarını bu alanda yoğunlaştırmıştır.

2016’dan itibaren Merkezi Kayıt Kuruluşu’nda Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Vekilliği yapan Savaşan, Haziran 2017’den itibaren MKK Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini deruhte etmektedir. İstanbul Teknopark Yönetim Kurulu Üyeliği’de yapan Politik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (PESA)’nın çalışmalarına da katkı sunmaktadır.