Bursiyer Buluşması

31 Ocak 2019 Perşembe günü Tokat Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde bursiyer öğrencilerle buluşma gerçekleştirildi. Program sabah saat 10.00'da kahvaltı ile başladı.

Bu anlamlı günümüzün onur konukları GOP Üniversitesi Rektörü Bünyamin Şahin ve GOP Üniversitesi Rektör yardımcısı İsa Gökçe idi.

Kahvaltının ardından sözü ilk olarak TİHDER başkanımız Cemal Demir aldı. Öncelikle bizleri programımızın içeriği hakkında bilgilendirdi. Bu manidar günümüzün önemine ve değerine değinen başkanımız sıcak ve samimi bir selamlama konuşmasının ardından katılım sağlayan öğrencilerimize ve konuklarımıza teşekkürlerini iletti.

GOP Üniversitesi Rektörü Bünyamin Şahin; geçmişteki okul anılarından bahsederek arkadaşlığın, sahiciliğin, iyi insan olmanın önemini vurguladı. Öğrencilerimize nasihat olarak en az iki dil bilmeleri gerektiğini, kibirle değil şefkatte yakın olmalarını dile getirdi.

İMDER Başkanı Muzaffer Katar; bu güzel günde aramızda olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek başlayan Katar, bu şuuru kaybetmememiz adına öğütlerde bulundu.

Okul Müdür Yardımcısı Hasan Yıldırım; Bizlere hem okulun hem de gönlünün kapılarını açan, aynı çatının altında böyle güzel sebepten buluşmanın verdiği gurur ve mutluluktan bahsetti.

Mehmet Baştaş; anlamlı günümüze değer katan Ordu'dan gelen konuğumuzun söylediği "Dostluğu, kardeşliği bir ateş külüne benzetiyorum. Yanan ateşin üzerine külü çekersin ve gidersin. Sonrasında gelip külü tekrar üzerinden çektiğinde ateş bıraktığın aynı sıcaklıkla seni karşılar." benzetmesi hepimizi etkiledi.

Programımızda maziye dönük eğlenceli ve nostaljik anlar yaşandı. Öğrencilerimiz de söz alarak burada bulunmanın kendileri için bir değer ve ayrıcalık olduğunu dile getirirken bulundukları tavsiye ve öğütler için büyüklerimize teşekkürlerini sundular.

Bunun ardından Cemil Meriç'in Bu Ülke ve Sezai Karakoç' un Diriliş Neslinin Amentüsü adlı kitapların tahlilini yapmak üzere konferans salonuna geçildi. Öğrencilerimiz kitaplar hakkında yorumlarını, eleştirilerini yaptılar. Sohbet havasında iki kitabın da tahlillerini tamamladıktan sonra programımız sona erdi.

Kübra Sezer