Prof. Dr. Mahmut Özer

5 Mayıs 1970 yılında Tokat?ta doğan Mahmut ÖZER, ilk ve orta öğrenimini Tokat?ta tamamlamış olup, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden (1992) mezun olmuştur. Yüksek Lisans ve doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı?nda sırasıyla 1996 ve 2001 yıllarında tamamlamıştır. 1992-1994 yılları arasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanı?nda Elektronik Mühendisi olarak görev yapmıştır. Daha sonra 1994-2002 yılları arasında Gazi Osmanpaşa Üniversitesi Tokat Meslek Yüksek Okulu Elektrik Programı?nda Öğretim Görevlisi olarak görev yapmıştır. Temmuz 2002de Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği?nde Yrd.Doç. olarak göreve başlamıştır. Aynı üniversitede 2005-2010 yılları arasında Doçent olarak görevine devam etmiştir. Temmuz 2010 itibari ile Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümüne Profesör olarak atanmıştır. Karabük Üniversitesi?nde Rektör Yardımcısı olarak görev yapan Özer, 28.10.2010 tariihi itibari Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörlüğü görevini sürdürmektedir.